Instalatii sanitare

INSTALATII SANITARE

 In momentul in care incepeti renovarea unei locuinte este cel mai bine sa schimbati si instalatiile sanitare vechi corodate pentru a nu avea neplaceri, sa interveniti dupa amenajarea apartamentului, sa fiti din nou nevoiti sa spargeti si sa reparati din nou. De recomandat este sa schimbati si caloriferele vechi cu altele noi, pentru a nu avea neplacerea nefunctionarii lor cum trebuie pe timpul iernii, din cauza depunerii de rugina sau neplacerea unei inundatii datorita vechimii lor.

 Schimbarea instalatiilor sanitare presupune schimbarea vechilor tevi de plastic sau din fier cu altele din cupru sau polipropilena, cu robineti de siguranta pentru fiecare instalatie, schimbarea instalatiilor de scurgere, schimbarea obiectelor sanitare.

Din punct de vedere al rezistentei in timp si al pretului scazut recomandam ca material, polipropilena. Teava de polipropilena este de mai multe feluri si anume: teava de polipropilena simpla, care se foloseste la instalatia de apa rece, teava de polipropilena cu insertie de aluminiu, care se foloseste la instalatia de apa calda sau la instalatia de incalzire si teava de polipropilena cu fibra sau compozit, care are aceleasi intrebuintari ca si teava cu insertie de aluminiu.

Din punct de vedere al esteticii recomandam teava de cupru. Are un pret mai crescut decat polipropilena dar este mult mai estetic cand este folosit la instalatii sanitare sau termice, aparente.

Din punct de vedere al rapiditatii de lucru, dar nu si al calitatii, recomandam teava de pexal, care nu necesita foarte multe scule pentru a fi prelucrata. Instalatia pe pexal este mai scumpa decat instalatia pe polipropilena si mai ieftina decat cea pe cupru.

PRET INSTALATII SANITARE

 Pretul pentru schimbarea instalatiilor sanitare si termice poate varia intre 200 euro si 900 euro (MANOPERA SI MATEIALE). Pretul exact este stabilit dupa vizionarea lucrarii.

instalatii sanitare

Recomandam siteul: https://www.amenajari-locuinte.ro/instalatii/instalatii-sanitare/